Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Kulturetaten > Oslo ladegård

Middelalderbyen Oslo - Ladegården

Middelalderbyen Oslo - Ladegården arrangerer konserter i barokksalen eller biskop Nikolas' vinterhall hele året. Det tilbys også egne opplegg til skolene, blant annet gjennom Den kulturelle skolesekken.

Oslo ladegård er en staselig lystgård fra barokkepoken i hjertet av Oslos middelalderby. Hovedhuset er fra 1720-årene, og rommer flotte salonger med interiører fra 17- og 1800-tallet. Middelalderhallen i kjelleren er en del av første etasje i bispeborgen fra 1200-tallet.

 

Aktuelt

Violenes klang
Violenes klang
Vakker barokkmusikk på Ladegården 7. mai kl. 20:00. På programmet står dansesuiter og sonater av tre ukjente tyske komponister fra barokktiden, Christian Pezold, Johann Peter Guzinger og Joseph Schmitt, og en sonate av Johann Sebastian Bach. Med Bénédicte Royer, viola d’amore og viola da braccio, og Knut Johannessen, cembalo.  (11.04.14)
BALLADESANG OG STRENGEKLANG
BALLADESANG OG STRENGEKLANG
Konsert i Oslo ladegård onsdag 9. april. Noen av landets mest etablerte folkemusikere tar oss med på en tidsreise i middelalderens Norge. Under de gamle steinhvelvene i Bisp Nikolas’ vinterhall får vi høre alderdommelige toner, samlet inn i området fra Telemark til grensetraktene mot Sverige. Legendeviser, bergtakingsviser og beretninger om andre dramatiske hendelser blandes med stevleiker med humor og snert, og fargelegges med middelalderinstrumenter som lyre, munnharpe og kantele. Med Eli Storbekken, seljefløyte og sang, Halvor Håkanes, sang, kveding, og Gjermund Kolltveit, bratsj, kantele, lyre, kantele og munnharpe (08.04.14)
Mad Songs med Stavanger Barokk
Mad Songs med Stavanger Barokk
Konsert i Oslo ladegård onsdag 19. mars. Mad Songs er en musikkgenre fra barokkens London; en tid med stor fascinasjonen for galskap og det abnorme. Spesielt var man fascinert av de sinnslidende, og de arme pasientene ved Bethlem Royal Hospital (Bedlam) ble utsatt for nedverdigende beskuelse fra byens øvrige borgere. Komponistene av Mad Songs dro fortjeneste på denne fascinasjonen, og Mad Songs ble en populær genre fremført så vel i gatene som på teaterscenene i London. Sangene har rike tekster og er fantasifullt utformet. De er ikke bare underholdende, men forteller mye om musikalske og psykologiske oppfatninger på den tiden. Det ble for eksempel ansett som sexy at kvinnelige skuespillere spilte på galskap. Musikk av Eccles, Weldon, Henry og Daniel Purcell. Stavanger Barokk består for anledningen av Guro Evensen Hjemli, sopran, Elin Aase, mezzosopran, Anders Ericson, theorbe og Gunnhild Tønder, cembalo. (18.02.14)

AKTUELT

Middelalderbyen Oslo - Ladegården
konserter og arrangement
VINTER OG VÅR 2014

Vårprogrammet for Ladegården

 

Omvisninger for grupper kan bestilles hele året.
Kontakt oss på e-post

 

Turist i egen by 2014, søndag 27. april
Hvert år kan du være turist i egen by, med gratis museer, severdigheter og arrangementer over hele Oslo.
I Middelalderbyen åpner vi to rom i det gamle Olavsklosteret fra 1200-tallet.
I tillegg blir det spesialomvisninger i ruinparkene kl. 13, 14 og 15.

Åpningstid kl. 12-16. Adresse: Minneparken, ved St. Hallvards plass i Gamlebyen
Arrangementet starter kl. 10 i Rådhuset.
Publikum får utdelt gratis Oslo Pass som gir gratis adgang til mange museer og attraksjoner. 

 


Vi har tilbud om foredrag til seniorgrupper i Oslo.
Les mer her